Nijntje Beweegdiploma

Een aanbod van de vereniging als echte basis voor het bewegingsonderwijs dat speciaal is bedoeld voor peuters en kleuters van 2 tot 6 jaar. Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect.

Spelenderwijs ontdekken

Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt veilig. “Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, draaien balanceren of spelen met ballen, blokken of andere materialen. Het kan allemaal. Jonge kinderen zijn bezig de omgeving eigen te maken en gaan met bewegingen aan de slag. Ze leren de begrippen op, onder, aan, over, voor, achter of tussen. Ze proberen en ervaren het steeds opnieuw, steeds weer en aangepast op hun eigen niveau.
Steeds vaker doen ze dat samen met een ander, op hun eigen manier, in een nog niet vaststaande richting. Belangrijk, ze leren spelenderwijs, ze spelen.

Gymles en de opvoeding

Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte en het begripsbesef aan de orde. Het kind leert hoe rekening te houden met elkaar, samen te oefenen, maar ook dat het op de beurt moet wachten. Sommige peuters en kleuters zullen eerst de kat uit de boom kijken, maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen. De kinderen stimuleren elkaar tot bewegen en geven zelf aan op welke wijze hun ontwikkeling tot stand kan komen.

Lesstof

In de lessen wordt gebruik gemaakt van het nijntje beweegdiploma. http://www.beweegdiploma.nl/

Zij kunnen tijdens de lessen diploma 1 of diploma 2 behalen. Het behalen van het diploma is niet verplicht en als club zien wij had als iets extra’s dat wij het kind kunnen meegeven.

Deskundige leiding

De vereniging zorgt voor deskundige begeleiding. De leiding zal voor uw kind veilige situaties aanbieden, die gevarieerd en van makkelijk naar moeilijk gaan. Zij bieden de kleuter voldoende mogelijkheden om te bewegen, geven vertrouwen en stimuleren. Dit geeft de meeste kans op succes en levert een grote motivatie bij de kleuter op. Het verantwoord en veilig te werk gaan heeft een hoge prioriteit.

Hoe ziet een les eruit?

De les begint met een inleiding, die kan bestaan uit het bewegen op muziek, hanteren van klein materiaal en loop-, spring-, of huppelvormen. Daarna gaan de peuters en kleuters naar de toestelsituatie die altijd in 4 verschillende beweeghoeken is opgesteld. Er wordt meestal gewerkt in stations. De les wordt afgesloten met een spel.
Tijdens de peuterlessen zijn de ouders verplicht om mee te lopen met het eigen kind. Ook stimuleren wij om het kind niet te helpen, maar te begeleiden tijdens de les.

Kleding

Belangrijk is dat het kind makkelijk zittende kleding draagt. Een t-shirt met legging of korte broek is ideaal. Wij adviseren blote voeten.

Waar en wanneer

Bekijk voor de actuele lestijden het lesrooster.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@dynamica-parkstad.nl