We gaan (binnenkort) weer beginnen!

Hallo allemaal,

Het is al een tijdje stil geweest, omdat wij ook moesten afwachten wat de mogelijkheden zouden zijn om weer te mogen sporten. Maar, inmiddels is er al wat meer bekend.

Allereerst de vraag: Is iedereen gezond? Hopelijk gaat het goed met jullie? We hopen dat iedereen gezond is en dat jullie staan te popelen om weer te mogen beginnen!

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord mogen we weer, onder strikte voorwaarden, gaan sporten. Wij willen ook weer graag beginnen, maar alleen als we dat op een veilige manier kunnen doen voor iedereen en als we de belangrijke zaken voldoende helder hebben. Wat we alvast weten is dat we voorlopig buiten zullen moeten sporten en we geen grote toestellen beschikbaar zullen hebben.

Waar staan we nu:

  1. Adhv de RIVM gegevens heeft NOC*NSF vorige week een protocol veilig sporten opgesteld.
  2. De KNGU heeft dit protocol begin deze week uitgediept specifiek naar de turnsport.
  3. Alle verenigingen hebben vorige week van de gemeentes de vraag gekregen om een plan op te stellen en ter beoordeling aan te bieden.
  4. Binnen de vereniging hebben we dit voorstel opgesteld, dit wordt naar de gemeente gestuurd. 5. De gemeente gaat dan kijken of het voorstel voldoet aan de veiligheidseisen en of het past in de beschikbaarheid van locaties.

De gemeentes gaan eerst te rade bij de buitensport en dan kijken ze welke ruimte over is voor de binnensport. Door op tijd een plan te presenteren hopen we als een van de hoofdhuurders wel enige voorrang te krijgen. We zullen de plannen na goedkeuring zo snel mogelijk presenteren zodat iedereen weet wie wanneer kan sporten.

Binnen de gemeentes Voerendaal en Heerlen wordt iets anders gekeken naar de buitensportmogelijkheden, uiteraard zijn we afhankelijk van de gemeentes hierin. Het kan dus zo zijn dat we in de ene gemeente eerder kunnen beginnen dan in de andere gemeente, of dat een groep wel al kan beginnen en de andere nog niet. We kunnen dus niet iedereen in een keer laten starten, hoe graag we dit ook zouden willen. Het kan dan ook zo maar zijn dat we groepen moeten samenvoegen, gelet op de beschikbaarheid van terreinen.

Vanuit het bestuur worden jullie per groep geïnformeerd als je weer kunt beginnen. Jullie krijgen dan ook de info waar de lessen plaats vinden, hoe je er moet komen, waar je je fiets kunt zetten etc. Let wel, het zijn buitensport lessen, geen turnlessen. We gaan beginnen met opbouw van kracht, conditie en lenigheid. Uiteraard hopen we zo snel mogelijk weer binnen te mogen sporten, maar we kunnen nog niet inschatten wanneer dit weer zou mogen. Aangezien het buitensporten zijn is het verstandig om zelf een handdoek of een sportmatje mee te nemen. Wij zorgen als vereniging voor materialen voor desinfectie etc.

We houden jullie op de hoogte en we hopen jullie snel weer allemaal te zien!

Groetjes,
Bestuur en Leiding Dynamica Parkstad

  1. 31 mei 2020

    Zijn er al plannen voor de maandagavond dames groep, buitensporten?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   © 2019 Dynamica Parkstad ---- alle rechten voorbehouden ---- Designed by DN Web-Art